Peter ter haak | Welkom bij Ter Haak
348936
page-template-default,page,page-id-348936,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_right,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Peter ter Haak

 

Dagelijks geniet en worstel ik met mijn eigen leerproces en dat van anderen.

 

Door mijn rollen als docent, medewerker, trainer, coach, adviseur en leidinggevende (manager, directeur), heb ik door veel verschillende brillen kunnen kijken naar het proces van leren bij mezelf en bij anderen.

 

Ik heb ontdekt wat wel en niet effectief is als het om blijven leren gaat. En heb in de praktijk ervaren dat hetgeen de ene keer fantastisch werkt, in een andere situatie desastreus uitpakt.

 

Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk omdat de mate waarin je ontwikkelt (bent) in direct verband staat met je vrijheid en onafhankelijkheid: Hoe meer je kunt, hoe onafhankelijker je bent en hoe vrijer je je voelt.

Een voor mij een erg belangrijke waarde: vrijheid.

 

Vandaar mijn missie: vrijheid en onafhankelijkheid bewerkstelligen door te werken aan ontwikkeling.

 

Gelukkig is de behoefte om te leren bij iedereen aanwezig. Hoe die behoefte zich manifesteert en vorm krijgt, dat is afhankelijk van het individu en de context.

 

Daarom vraagt het proces van scholing, leren en ontwikkeling om inzicht, kennis en wijsheid. Het invoeren van een model of methode kan erg handig zijn, maar alleen daarmee kom je er niet.

 

Aandacht, nieuwsgierigheid, vertrouwen, duidelijkheid en eerlijkheid zijn voorwaardelijk voor een duurzame en effectieve leeromgeving.

 

Ik voeg daar graag nog mijn creativiteit en ervaring aan toe.